deze pagina kan helaas niet worden getoond Patula: internet producten nieuws

menu Home Patula Producten Diensten Referenties Nieuws Contact tekstversie

Nieuws

Patula Nieuws

September 2010: Servers Werktuig.nl voortaan CO2 Neutraal.

De CO2 uitstoot van de vernieuwde servers van Werktuig.nl worden gecompenseerd. Hierdoor worden alle websites binnen de werktuig CMS pakketten CO2 neutraal, en mag dit ook zo naar buiten gecommuniseerd worden. We houden u op de hoogte wanneer uw website naar de nieuwe server wordt verplaatst en u de logo's van cleanbits mag gaan voeren.

Mei 2010:  Rondje Nuland: nieuwe site met nieuw CMS.

Patula verzorgt al jaren de internet activiteiten van de jaarmarkt Rondje Nuland. De website was dan ook toe aan een opfrisbeurt. Daarom hebben we bij de migratie na het Concrete5 Content Management systeem de gehele lay-out onderhanden genomen. Hierdoor sluit deze beter aan bij de rest van de huisstijl.

April 2010:  Patula migreert bestaand CMS naar Concrete5.

Patula migreert gefaseerd het oude Werktuig CMS naar Concrete5. Dit geldt voor de klanten die gebruik maken van de hosted versie van dit CMS. Voor klanten die het CMS in eigenbeheer hosten kunnen wij dit op aanvraag voor hen uitvoeren.

Februari 2010:  Live Werktuig content management demo beschikbaar .

Het is voortaan mogelijk een Nederlandstalige  live-demo van het Concrete5 CMS aan te vragen. U kunt zelf ervaren hoe gebruiksvriendelijk dit CMS systeem is. Kijk voor meer informatie op Concrete5 demo

Januari 2010:  NIEUW:  "En pagina website" en "Template website".

Patula heeft twee nieuwe CMS pakketten aan haar leverings programma toegevoegd. Deze instap pakketten bieden ondernemers de mogelijkheid zonder verdere investeringen toch aanwezig te zijn op het internet. Daarbij bestaat altijd de mogelijkheid om van het ene naar het andere pakket over te stappen. Kijk voor meer informatie op Werktuig: content managment systemen

Oktober 2009: Patula is officeel Concrete5 hosting partner.

Patula is toegetreden tot het Concrete5 hosting partner programma. Hierdoor is het mogelijk onze klanten die gebruik maken van het werktuig.nl cms platform nog beter van dienst te zijn.

Juli 2009:  Werktuig.nl wordt website beheer platform.

Na 9 jaar is het Werktuig CMS aan vervanging toe. Daarom is besloten over te stappen op het open source content beheer systeem Concrete5. Functioneel sluit dit systeem helemaal aan bij de wensen van Patula. Het is een zogenaamd "klik en edit" systeem, waarbij men simpelweg de content in de layout aanklikt en aanpast.

Daarnaast biedt een open CMS onze klanten flexibiliteit. Men is niet langer afhankelijk van 1 leverancier.

Hiermee is Werktuig.nl niet langer een CMS maar een website beheer platform voor hosted CMS systemen. Binnen dit platform bieden we CMS systemen aan als Software as a service (SaaS).

Juni 2009: Patula wordt mediapartner van YEON.

Yeon levert een compleet overzicht van alle zakelijke bijeenkomsten in Nederland. Patula is overeengekomen om een op de techniek afgestemde selectie van bijeenkomsten op te nemen op de websites www.techniekweb.nl en www.tech2day.nl.

Mei 2009:  Hyves koppeling met Werktuig CMS.

Patula heeft m.b.v. de hyves-api een koppeling gemaakt tussen hyves en het Werktuig CMS systeem. Hierdoor is het mogelijk om o.a. "krabbels" via werktuig CMS op de eigen website te plaatsen. De krabbels kunnen daarmee dienen als gastenboek. Dit is met name interessant voor verenigingen en organisaties die beschikken over een groeps-hyve. Hiermee is het plaatsen van berichten alleen toegestaan door aangemelde de hyves leden.

Januari 2009:  Statstool.nl internet statistieken

Voor nieuw op te leveren websites is www.statstool.nl in het leven geroepen. Statstool is gebaseerd op het opensource webstatistieken pakket Piwik. Met Piwik is Patula in staat haar klanten een nog beter beeld te geven van het aantal bezoekers van een website.

December 2008:  Patula neemt Kooksite over.

Patula neemt de website www.kooksite-marieke.nl over. Het is de bedoeling het concept van de site in de loop van het jaar aan te passen.

Oktober 2008:  Werktuig CMS krijgt vriendelijke urls.

Binnen het Werktuig CMS is het voortaan mogelijk aliassen voor pagina's op te geven. Hierdoor ontstaan goed herkenbare en te onthouden urls. Een bijkomend voordeel is dat de structuur van de website niet langer afhankelijk is van het CMS systeem. De migratie van bestaande websites van en naar het Werktuig CMS wordt hierdoor gemakkelijker.

29 September 2008:  Werktuig CMS met grafische navigatie.

Vanaf de laatse versie van Werktuig CMS is het mogelijk om realtime grafische knoppen te laten genereren. Hierdoor is het voortaan mogelijk ook grafische menu's via het Werktuig CMS systeem aan te passen. Dit is o.a. toegepast op www.ossewatervrienden.nl

1 September 2008: Nieuw Techniekweb.nl gelanceerd

De website Techniekweb.nl, welke Patula exploiteert, heeft een metamorfose ondergaan. Hiermee is een nieuwe weg ingeslagen. De komde tijd wordt het technische systeem achter Techniekweb verder geupdate en uitgebouwd.

Augustus 2008: Werktuig wordt in hosted CMS

Om de service aan klanten te vergroten is het voortaan mogelijk Werktuig CMS als webdienst bij Patula af te nemen. Hierbij wordt de functionaliteit van het systeem ook in de toekomst gegarandeerd. Voor meer informatie en tarieven kunt u het beste contact met ons opnemen.

Juli 2008: Samenvatting systeem voor Wertuig CMS

Patula breidt de functionaliteit van het Werktuig website beheer systeem uit met een pagina samenvatting systeem. Het is voortaan mogelijk om samenvattingen pagina's op de website te tonen. Dit kan o.a. door middel van scroll-banners en statische tekst vakken. Praktische toepassing hiervan zijn het tonen van laatste nieuws headlines, vacatures, cursus aanbod, aanbiedingen, etc.

Januari 2008: Tech2day verzameld techniek nieuws

Met www.Tech2day.nl biedt Patula een actueel overzicht van techniek gerelateerde nieuws items. Hiermee probeert Patula haar aandeel binnen de techniek gerelateerde webportalen te vergroten.

Mei 2007: Vernieuwde versie Maasdonk.NET

Door een explosieve groei van het aantal Maasdonkse websites heeft Patula er voor gekozen www.maasdonk.net opnieuw in te richten. Hiervoor is gebruik gemaakt van het krachtige ADP. De Maasdonkse websites zijn voortaan onderverdeeld in een mappen structuur. Daarnaast is er een zoekmachine aanwezig welke zowel Maasdonk.NET als het Maasdonkse internet doorzoekt.

December 2006: Patula ondersteunt Streetluge.nl

Patula ondersteunt het innitiatief van Edgar de Wit tot het oprichten van de website www.streetluge.nl.

April 2006: XML-sitemap functionaliteit...

Patula voegt XML-sitemap toe aan Patula Onderhouds Systeem. Hierdoor kunnen zoekmachines zoals Google nog sneller de inhoud van de website doorzoeken.
Kijk hier voor meer informatie over XML-sitemaps bij Google

Maart 2006: Patula voegt inlogfunctionaliteiten toe...

Om aan de groeiende vraag aan inlog en afschrem faciliteiten binnen websites te kunnen voldoen voegt Patula dit toe aan het bestaande onderhouds en webwinkel systeem. 

Januari 2006: Patula lanceert webwinkelsysteem

Het Patula Website Beheer Systeem is uitgebreid met een webwinkelsysteem. Vanaf de versie 4.1.5 van het beheersysteem biedt Patula haar klanten de mogelijkheid zelfstandig een webwinkel te beheren.

December 2005: Patula stapt over op FCK editor

Om gebruikers van het Patula Website Beheer Systeem meer editor-functionaliteit te kunnen bieden integreerde Patula de FCK editor in haar systeem.

November 2005: Patula realiseert totaal website backupsyteem 

Vanaf versie 4.1.3 van het Patula Website Beheer Systeem is het backup-systeem uitgebreid. Voorheen was het alleen mogelijk backups te maken van de tekstuele inhoud van de database. Vanaf deze versie is het mogelijk om een backup te maken van alle online toegevoegde content waaronder afbeeldingen, PDF bestanden en natuurlijk de inhoud van de database.

Juli 2005: Patula levert gratis WAP en PDA ondersteuning

Vanaf versie 4.1.2 van het Patula Website Beheer Systeem worden naast PC bebaseerde browsers als MS Internet Explorer, Firefox en Opera ook WAP en PDA gebaseerde browsers ondersteund. De WAP versie, geschikt voor mobiletelfoon's bevat alleen noodzakelijke contactgegevens. De PDA versie is een vertaling van de totale website. www.quintess.nl is uitgevoerd met deze ondersteuning.

April 2005: Techniekweb.nl toont norm-nieuws

Techniekweb.nl, levert voortaan, in samenwerking met NEN, het laatste normen nieuws op het technisch vakgebied.

Maart 2005: Patula activeert phpMyVisites

Er is een groeiende vraag naar het optimaliseren van de vindbaarheid van websites. Dit heeft Patula doen besluiten websites in eigenbeheer te monitoren. Hierdoor kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn.

Januari 2005: Funside Ontour introduceert Camouflage-site

Patula maakt al weer 6 jaar www.funside.nl/ontour/ mogelijk. Het werd dan ook de hoogste tijd voor een nieuwe layout. De vernieuwde site heeft de wereldprimeur: een camouflage site, onder het motto 'dat leuk ook zakelijk kan lijken'.

Mei 2004: Website da's nou Nuland

Da's nou Nuland is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij de inwoners, verenigingen en bedrijven uit Nuland laten zien wat men te bieden heeft.
Passend binnen het beleid ontwikkelde Patula in samenspraak met de PR commissie van da's nou Nuland een nieuwe website.

Februari 2004: Patula adverteert in 't Waoterrijks Logbuukske 2004

Patula heeft besloten de Waotterrijkse carnaval te ondersteunen door te adverteren in de carnavals-krant. Met als doel meer bekendheid te verwerven voor de maasdonkse website: www.maasdonk.net

Augustus 2002: Patula adverteert in Nulands gemeenschapsblad

Om meer naamsbekendheid in de regio te verwerven adverteert Patula voortaan in het Nulandse Gemeenschapsblad 'De Klepel'.

Mei 2002: Patula lanceert vernieuwde website

Patula opent vernieuwde website. Deze website draait op het door Patula ontwikkelde backend-systeem. Vanaf nu zullen alle websites die Patula Internet Productions oplevert met dit onderhoudssysteem worden uitgerust.

Maart 2002: Maasdonk.Net

Patula lanceert in samenwerking met Levix Automatisering de vernieuwde website Maasdonk.Net. Vanaf nu wordt een zo compleet mogelijk overzicht van Maasdonkse websites getoond.


 
Bijgewerkt: 24 Januari 2018
Home - Patula - Producten - Diensten - Referenties - Nieuws - Contact

2002 - 2018 Patula alle rechten voorbehouden
Heuvelstraat 3 | 5391EP Nuland
Tel: 073 71 14 521 | e-mail: info@patula.nl